Go to Top

La Música. Antonio Lucio Vivaldi.

 

Antonio Lucio Vivaldi va néixer a Venècia el 4 de març de 1678. Compositor i gran violinista, va compondre més de 770 obres, entre elles unes 46 òperes.

Als 25 anys va ser ungit sacerdot, però dispensat de celebrar missa per raons de salut. Va començar a treballar en el Ospedale della Pietà, un orfenat, el propòsit del qual era donar refugi i educació a nens abandonats o orfes. Les nenes rebien instrucció musical, i les millors van formar sota la seva direcció un prestigiós cor i orquestra. Vivaldi va compondre per a elles un nombrós repertori.

Al començament del Segle XVIII l’òpera es va fer molt popular a Venècia, i Vivaldi va compondre moltes obres.

En 1717 va acceptar el lloc de mestre de capella de Felipe de Hesse-Darmstadt, el governador de Màntua.

Allí va compondre les seves obres més populars, Les quatre estacions, quatre concerts per a violí que van constituir una veritable revolució musical, ja que cadascun d’ells reflectia l’esperit d’una de les estacions de l’any.

La fama de Vivaldi es va estendre pertot arreu, rebent encàrrecs de la noblesa i reialesa europea.

Es va traslladar a Viena per a atendre els encàrrecs de l’emperador Carles VI.

Però els gustos musicals van canviar, i molts dels compositors de la seva època es van arruïnar.

Va morir en la pobresa per una infecció interna el 28 de juliol de 1741, i va ser enterrat en l’humil cementiri d’un hospital públic de Viena.

Van passar els segles, i el prestigi de l’obra de Vivaldi ha renascut. Avui és considerat una de les figures més importants de la història de la Música.